Csirkesaslik friss salátával

Az első amit megszeretnék osztani veletek, az egy olyan étel,aminek mindig nagy sikere van. Még nem találkoztam olyannal aki ne szeretné. Játszva elkészíthető konyhában és szabadban egy sütkérezés alkalmával egyaránt. Ha van gyerek a családban akkor különösen jó közös időtöltés is lehet. Az meg egy külön nagy plusz, hogy nagyon ízletes, viszonylag könnyű, nyárias.

Csirkesaslik friss salátával

Ez az étel : csirkesaslik friss salátával.

Én a saját kis konyhámban készítettem.

.
Hamarosan fincsi saslik készül. Nyamiiii 😀

Hozzávalók:

 • saslikpálca
 • 2 pár csirkemell
 • 25 dkg kenyérszalonna
 • 2 nagyobb kaliforniai vagy kápia paprika
 • 4 db vöröshagyma
 • 0,5 kg koktélparadicsom
 • 1 db jégsaláta
 • 0,5 dl napraforgóolaj
 • egy kicsike olivaolaj
 • balzsamecet
 • só,bors

A saslik készítés elengedhetetlen hozzávalója a saslikpálca. Hipermarketekben könnyen beszerezhető. Mondjuk én elég sokat bóklásztam miatta, de egy kedves árufeltöltő örömmel segített megtalálni.

4 fő részére 2 pár csirkemell szerintem bőségesen elégséges ahhoz,hogy jól lakjon. Én házi pácolt szalonnát használtam, amin van egy kis hús is,nem teljesen zsírszalonna. Sokkal jobban szeretem fogyasztani. De lehet hozzá kenyérszalonnát , vagy akár bacont is használni. A szalonna funkciója a saslik pálcán nem csak az hogy ízletesebbé tegye,hanem az is hogy a csirkemell ne legyen olyan száraz. A többi hozzávaló már csak kiegészítés. Alapból hagymát,paprikát szoktam még felszúrni a pálcára, mert nagyon ízletes megsütve, nem ég meg nagyon gyorsan és szerintem elengedhetetlen egy igazi jó saslikhoz.

Jöhet a szórakozás! Saslikpálcára fel!!! 😀

Az alapanyagokat, amiket felszurkálok a pálcára, nagyjából hasonló nagyságú kockákra vágjuk össze. Majd tetszőleges sorrendben szúrjuk fel a pálcákra. Ajánlatos a csirke kockák mellé szúrni a szalonnát, hogy attól zaftos és ízletes legyen.

Saslik,saslik,saslik...végre pálcikára szúrva minden :D

Saslik, saslik, saslik… végre pálcikára szúrva minden 😀 Jöhet a sütés

egy kis só,bors a nyársakra és sülhetnek is a saslikok
egy kis só,bors a nyársakra és sülhetnek is a saslikok

A serpenyőben egy kis olajon le pirítjuk a saslikok minden oldalát, amiket előtte érdemes egy kis sóval, borssal ízesíteni. Nem kell teljesen átsütni, hisz nem az a cél, hanem, hogy kellemesen pirultak legyenek, minden oldalról.

Tálalásra fel! :D Nagyon fincsi lett!
Tálalásra fel! 😀
Nagyon fincsi lett!

Egy kis salátaágyon tálaltam a saslikokat. Mivel az embernek nincs nagyon étvágya a nagy meleg miatt, jobban esnek a könnyedebb ételek, így ezt találtam a legmegfelelőbbnek. Rizzsel, sült burgonyával vagy csak egyszerűen magába is nagyon finom.

Süss és fuss!!! 😀

Pop Melitta.

Vélemény, hozzászólás?