Őszibaracksaláta grillezett csirkemellel

Az egyik kedvenc gyümölcsöm a barack. Most szinte mindenhol belehet szerezni. Igazán jó módja a fogyasztására, hogy feldobjunk egy könnyű kis salátát vele. Diétás, finom és ebben a nyári melegben ideális választás.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 pár csirkemell
  • 0,5 kg vegyes saláta
  • 0,3 kg koktélparadicsom
  • 4 db őszibarack
  • 0,1 kg kesudió
  • 2 evőkanál méz
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • bors

Egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire kevés alapanyagból milyen könnyen lehet egy igazán finom salátát készíteni. A salátákat megmossuk és jól lecsepegtetjük. Hozzáadjuk az elfelezett koktélparadicsomokat. A barackokat szintén megmossuk és meghámozzuk. Felcikkezzük és salátához adjuk.

Mielőtt összekevernénk a salátát, elkészítjük a csirkemelleket. Sütés előtt megsózzuk, és borsozzuk. Egy kevés olajon serpenyőben megsütjük.

Ha kész a csirke, csak állítsuk össze a salátát, nehogy összeessen. A dresszinget bekeverjük : az olívaolajhoz adjuk hozzá a mézet, a balzsamecetet és egy csipet sót. Ráöntjük a salátára és óvatosan összekeverjük a dresszinggel, hogy minél kevésbé törjük.

A csirkemell megsült, a saláta bekeverve és kész is a diétás fogás. Tálalásnál, halmozzunk egy adag salátát a tányérra, szórjuk meg  kesudióval és szeleteljük mellé a csirkét.

Időközönként jó, ha az ember nem eszik nagyon nehéz ételt. Egész életemben küzdöttem a túlsúllyal. Imádom az ízeket, a gyönyört, amit egy-egy étel elfogyasztásával érzek. Ez az egyszerű saláta pedig segít abban, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül élvezzem azt, amit szeretek.

Jó étvágyat hozzá!

Pop Melitta.

Vélemény, hozzászólás?