Garnélarák mézes, balzsamos körtesalátával

Ha valaki imádja a tenger gyümölcseit, ennek a salátának kifejezetten fog örülni. Nagyon gyorsan elkészíthető és ízletes, könnyű fogás. Nem csak garnélával, hanem bármilyen más tengeri finomsággal is elkészíthető. Egyszerű és nagyszerű. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg tisztított garnélarák
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl fehérbor
  • 50 dkg saláta keverék
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 3 db vilmos körte
  • 2 ek. méz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 tk. balzsamecet
  • só, bors
  • 1 db citrom

A dresszing igazán gyorsan megvan. A mézet és a balzsamecetet egyneműsítsük olívaolajjal és egy csipet sóval, borssal.

Mielőtt bekevernénk a salátát, csak készítsünk mindent össze és süssük  meg a rákokat, nehogy összeessen. Mossuk meg a salit, és koktélparadicsomot, majd felezzük el őket. 2 gerezd fokhagymát egy kis olívaolajon pirítsunk meg, adjuk hozzá a megtisztított garnélákat. Látni fogjuk, hogy a színük megváltozik, kifehérednek és szépen megsülnek. Sózzuk kicsit meg és kb. fél dl. fehérborral locsoljuk meg. Forraljuk kicsit össze a fehérborral. Ez a kevés mennyiség pont megízesíti és puha, zaftossá teszi a rákokat.

Ha kész a rák, be is keverhetjük a salátát. Bőségesen locsoljuk meg a dresszinggel, a körtéket megtisztítva, felcikkezve beleforgatjuk.

A salit a tányérra halmozzuk, tetejére a garnélákkal és egy gerezd citrommal. Mind a 10 ujjadat megnyalod utána, annyira finom!

Jó étvágyat hozzá 😀

Pop Melitta.

Vélemény, hozzászólás?