Csirkemell corn flakes-es bundában, friss kerti zöldségsalátával, krémes fetasajttal.

Nem tudod, hogyan tedd változatosabbá a szokásos hétvégi rántott húst? Süss csirkefalatokat corn flakes-es bundában. A hús belül nagyon omlós, kívül pedig istenien ropogós. Egy kis friss salátával felejthetetlen élményt tud  nyújtani. Rántott hús rajongók kedvence 😀 Bátran próbáljátok ki ezt is!

Hozzávalók  4 adaghoz:

  •  30 dkg csirkemell
  • 20 dkg corn flakes
  • 3 db tojás
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg uborka
  • 2 db paprika
  • 3 db újhagyma
  • 4-5 db hónapos retek
  • 15 dkg krémes fetasajt
  • 10 dkg ruccola
  • ( 2 db avokádó )
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 0,1 dl fehér balzsamecet
  • 1 l napraforgó olaj
  • bor

Ez az étel fél óránál több időt nem vesz igénybe és igazán ízletes fogást tudunk kerekíteni belőle egy kicsi odafigyeléssel, ami után mind a 10 ujjunkat megnyaljuk.

Mielőtt nekikezdünk a húsnak, nyugodtan aprítsuk össze a megtisztított zöldségeket. Szerintem itt mindenki tetszőlegesen apríthatja, kockázhatja, karikázhatja, ami az ízlésének megfelel. Arra figyeljünk, hogy körülbelül azonos arányban, és méretben legyenek egymással. Nem muszáj az összes zöldséget használni, amit felsoroltam. Ha valaki esetleg nem szereti a hagymát, vagy paprikát vagy éppen a paradicsomot, akkor hagyja el az ételből. Csak daraboljuk össze őket és tegyük félre. Majd a legvégén befejezzük, nehogy addig összeessenek.

A corn flakes-t tegyük egy zacskóba és klopfolóval vagy valami hasonló tárggyal ütögessük meg. Így a legpraktikusabb összetörni. Nem kell nagyon apróra összezúzni, maradjon rusztikus, de azért jobb ha kisebb, mert könnyebben megmarad majd a húson.

Tegyünk egy tálkába lisztet, egy másikba verjük fel a tojásokat, és egy harmadikba a corn flakes-t. Ezekbe lesznek bepanírozva a csirkemellek.

A csirkét szeleteljük fel tetszés szerint. Nem kell nagyon nagy darabokra, se túl vastagra vágni, hogy könnyebben átsüljön.

A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk meg, majd panírozzuk be. Forgassuk meg először a lisztben, majd a tojásban, és végül a corn flakes-ben. Alaposan nyomkodjuk rá és tegyük egy tányérra.

Egy edényben forrósítsunk fel olajat a hús kisütéséhez. Körülbelül egy liter napraforgó olajat öntsünk bele.

Várjuk meg, amíg az olaj eléri a megfelelő hőfokot. Körülbelül 170-180 fokosan az igazi. Mivel nem tudjuk otthoni körülmények között ezt leellenőrizni pontosan, úgy a legegyszerűbb megállapítani, hogy az egyik csirke végét dugjuk az olajba és ha elkezd sülni, apró buborékok jelennek meg az oldalán, akkor  süthetjük nyugodtan a húst. Figyeljünk oda rá, ne hagyjuk, hogy az olaj túlforrósodjon.

Körülbelül 3-4 percig süssük a csirkemellet. Papírtörlőre szedjük ki a megsült húsokat, hogy a maradék zsiradékot felszívja.

Megsült a hús, összekeverhetjük a salátát. Csorgassuk meg a zöldségeket egy kis olívaolajjal, fehér balzsamecettel és szórjuk meg egy csipetke sóval. forgassuk össze őket. Tegyük ugyanezt a ruccolával is. Egy kis olívaolajjal, balzsamecettel és egy késhegynyi sóval ízesítsük. A zöldségeket halmozzuk egy tányérra, tördeljünk rá egy kis fetasajtot, helyezzük rá a corn flakeses csirkemellet és koronázzuk meg egy kis ruccolával.  A zöldségek frissessége, a fetasajt krémessége, a csirke roppanóssága és a rukkolla pikánssága tökéletes harmóniát alkot a tányéron.

Jó étvágyat hozzá!

Pop Melitta.

Vélemény, hozzászólás?