Ha egy igazán gyors és isteni olaszos vacsorára vágysz, akkor ez a tészta a neked való választás. 15 perc és már fogyaszthatjátok is. Friss, laktató és ízletes.
Hozzávalók 4 főre:
- 0,5 kg penne
- 0,3 kg koktélparadicsom
- 1 cs. friss bazsalikom
- 0,1 kg pestó
- 0,15 l olívaolaj
- 0,1 kg parmezán
- só
pestóhoz:
- 2 csokor bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,05 kg parmezán
- 0,05 kg pirított fenyőmag
- 1 tk. só
- 0,4 dl olívaolaj
Ha nincs otthon pestónk, akkor készíthetünk is, hacsak nem vesszük meg már készen az üzletben. Igen egyszerűen megvan. Csak tegyük a megmosott bazsalikomleveleket a többi hozzávalóval együtt egy turmixgepbe és turmixoljuk jól össze. a pestó sokáig eláll a hűtőben, így nagyobb adagot is bátran csinálhatunk.
Főzzük meg a tésztát. Forrásba levő sós vízbe tegyük bele a pennét és főzzük 11 percig.
Amíg fő a tészta, felezzük vagy negyedeljük el a koktélparadicsomokat. és aprítsuk össze a friss bazsalikomot.
Ha megfőtt a tészta, akkor szűrjük le, de semmiképp se öblítsük le. Amint leszűrtük, egy felforrósított serpenyőbe csorgassunk egy kis olívaolajat és tegyük bele a paradicsomot. Forgassunk rajta egyet, sózzuk meg és szórjuk meg az aprított bazsalikommal.
Amint összeforgattuk a paradicsomot a bazsalikommal, rá is boríthatjuk a főtt pennére. Adjunk hozzá egy nagy evőkanál pesztót és csorgassuk meg jól olívaolajjal. Forgassuk össze és tálalhatunk is.
A parmezánt reszeljük le és tálalásnál szórjuk meg vele a tésztát. A friss bazsalikom és paradicsom könnyedséget, frissességet ad az ételnek.
Ha nem tudunk készíteni pestót, akkor se essünk kétségbe. Pirítsunk le egy pár gerezd fokhagymát egy kis olívaolajon, adjuk hozzá a koktélparadicsomot , majd a bazsalikomot és sózzuk meg. Ezzel forgassuk össze a tésztát. Így is igazán jó ízű és csodálatos vacsora kerekedhet belőle rövid idő alatt.
Jó étvágyat hozzá!
Pop Melitta.