Pestós penne, friss koktélparadicsommal

Ha egy igazán gyors és isteni olaszos vacsorára vágysz, akkor ez a tészta a neked való választás. 15 perc és már fogyaszthatjátok is. Friss, laktató és ízletes. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 0,5 kg penne
  • 0,3 kg koktélparadicsom
  • 1 cs. friss bazsalikom
  • 0,1 kg pestó
  • 0,15 l olívaolaj
  • 0,1 kg parmezán

pestóhoz:

  • 2 csokor bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,05 kg parmezán
  • 0,05 kg  pirított fenyőmag
  • 1 tk. só
  • 0,4 dl olívaolaj

Ha nincs otthon pestónk, akkor készíthetünk is, hacsak nem vesszük meg már készen az üzletben. Igen egyszerűen megvan. Csak tegyük a megmosott bazsalikomleveleket a többi hozzávalóval együtt egy turmixgepbe és turmixoljuk jól össze. a pestó sokáig eláll a hűtőben, így nagyobb adagot is bátran csinálhatunk.

Főzzük meg a tésztát. Forrásba levő sós vízbe tegyük bele a pennét és főzzük 11 percig.

Amíg fő a tészta, felezzük vagy negyedeljük el a koktélparadicsomokat. és aprítsuk össze a friss bazsalikomot.

Ha megfőtt a tészta, akkor szűrjük le, de semmiképp se öblítsük le. Amint leszűrtük, egy felforrósított serpenyőbe csorgassunk egy  kis olívaolajat és tegyük bele a paradicsomot. Forgassunk rajta egyet, sózzuk meg és szórjuk meg az aprított bazsalikommal.

Amint összeforgattuk a paradicsomot a bazsalikommal, rá is boríthatjuk a főtt pennére. Adjunk hozzá egy nagy evőkanál pesztót és csorgassuk meg jól olívaolajjal. Forgassuk össze és tálalhatunk is.

A parmezánt reszeljük le és tálalásnál szórjuk meg vele a tésztát.  A friss bazsalikom és paradicsom könnyedséget, frissességet ad az ételnek.

Ha nem tudunk készíteni pestót, akkor se essünk kétségbe. Pirítsunk le egy pár gerezd fokhagymát egy kis olívaolajon, adjuk hozzá a koktélparadicsomot , majd a bazsalikomot és sózzuk meg. Ezzel forgassuk össze a tésztát. Így is igazán jó ízű és csodálatos vacsora kerekedhet belőle rövid idő alatt.

Jó étvágyat hozzá!

Pop Melitta.

Vélemény, hozzászólás?