Virslis sörkorcsolya

Amikor vendégek jönnek hozzánk, nem jön rosszul egy kis rágcsa, vagy sörkorcsolya. Ez a kis harapnivaló nagyon gyorsan elkészül, így ha időhiánnyal küszködünk, de valamivel megszeretnénk kínálni a vendégeket, amit mi magunk készítettünk, akár ez is egy megoldás lehet. Ideális baráti összejövetelekhez, meccsnézéshez, partikhoz vagy csak úgy egy-egy falatkának a rohanó hétköznapokra.

Hozzávalók egy 4 fős társasághoz:

  • 1 cs. leveles tészta ( 25 x 40 cm )
  • 80 dkg virsli
  • mustár
  • 1 tojás
  • 10 dkg trappista sajt

Ezeket a falatkákat bárki elkészítheti. Maximum fél óra alatt elkészül, de garantáltan pillanatok alatt el  fog fogyni. A virsliket egyszerűen csak vágjuk félbe.

Tekerjük ki a leveles tésztát. Kockázzuk őket össze. Én 7-8 cm x 5 cm-s téglákat vágtam belőle. Így kényelmesen körbeölelte a virsliket. A felkockázott leveles tésztát kenjük meg mustárral, vagy húzzunk egy csíkot a tészta közepére. Attól függ, milyen kiszerelésben van otthon mustár. Helyezzük rá a virslit és hajtsuk rá tésztát. Kicsit nyomkodjuk meg ahol a tészta két vége találkozik, hogy a sütésnél ne nyíljanak szét.

A kis virslis falatkákat sorakoztassuk fel egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Reszeljük le a sajtot. Kenjük meg a tészta tetejét egy felvert tojással és helyezzünk rá egy-egy csipet reszelt sajtot.

180 fokos, előmelegített sütőben körülbelül 12-15 perc alatt készre sütjük. Amikor szép aranybarna a színe, akkor tökéletes.

Jó szórakozást mindenkinek és jó étvágyat hozzá!

Pop Melitta.

Vélemény, hozzászólás?