Gyerekkorom egyik kedvenc előétele a kaszinótojás. Játékos és frappáns megoldás partikra, összejövetelekre vagy csak, hogy feldobjuk az unalmas hétköznapokat. Mindennel együtt maximum fél óra alatt elkészíthető ez a finomság.
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 10 db tojás
- 0,4 l tejföl
- 0,3 l majonáz
- 1 ek. mustár
- só
- bors
- zöldségek a díszítéshez ( olívabogyó, paprika, paradicsom, petrezselyemzöld stb.)
Legelső dolgunk, mindenekelőtt, hogy feltegyük a tojásokat főni. Tegyük egy edénybe őket és öntsük fel annyi vízzel, hogy teljesen ellepje és egy csipet sót szórjuk bele ( segíteni fog, hogy a tojás héja könnyen leváljon a pucolásnál). Forrástól számítva legalább 10 percig főzzük. Az idő elteltével hideg víz alatt hűtsük le a tojásokat és pucoljuk meg óvatosan, hogy minél kevésbé sérüljenek.
A tejfölből tegyünk félre egy nagy evőkanállal a töltelékhez. A maradékot keverjük alaposan el a majonézzel és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Ehhez a mennyiséghez én egy csipetnyi borsot és egy csapott kiskanálnyi sót szoktam tenni. Ha elkevertük akkor öntsük a mártást egy magasabb falú edénybe, amiben majd tálalni szeretnénk a tojásokat.
A megpucolt tojásokat hosszában felezzük el és a sárgájákat óvatosan szedjük ki és gyűjtsük össze egy tálkában. A sárgájákhoz adjunk hozzá egy evőkanálnyi mustárt és tejfölt, egy csipet sót és borsot majd egy villa segítségével tördeljük szét és keverjük ki krémesre. Ezt a kikevert sárgájakrémet töltsük vissza az elfelezett tojásokba. Ehhez a villa vagy egy kiskanál tökéletes eszköz. A megtöltött tojásokat, ha szeretnénk, megdíszíthetjük ízlés szerint, de anélkül is mutatós. Helyezzük a töltött tojásokat a mártásra és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!
Pop Melitta.